Bewust Licht Zijn,  Lichaamsbewustzijn

Intelligent Lichaam

Sinds 2015 ben ik me steeds meer bewust van ‘mijn’ intelligente lichaam. Het slimme lichaam (‘The smart body’) heb ik nu al vele malen zelf ervaren. De wijsheid die soms nog diep in ons allen verborgen ligt is immens en lijkt oneindig groot te zijn. De mens en ieder individu in het bijzonder zal zo nog vele ‘grote’ ontdekkingen doen. 

Uit eigen ervaring en dankzij de vele bevestigingen op mijn pad, ben ik er van overtuigd geraakt dat ‘ons’ lichaam nog veel slimmer is dan dat de Mens zich kan voorstellen.

Op dit moment ben ik nog beter in staat om de vele signalen en aanwijzingen te herkennen. Ook kan ik ze vrijwel altijd direct vertalen naar passende acties. Ik ben me nu erg bewust van alles wat goed voor mij is en omdat het goed voor mij is, straalt dat ook af op mijn omgeving.

Levenspad
Het lichaam ‘weet’ wat goed voor je is en is bereid je op weg te helpen, te begeleiden en adviseren bij de keuzes die je op jouw levenspad te maken hebt. Je zal merken, wanneer je je bewust bent van de signalen, de bevestiging van een ‘juiste’ keuze op allerlei manieren naar je toe komt. 

Communiceren
Inmiddels vind ik het vanzelfsprekend om goed te luisteren naar alles wat mijn lichaam me te zeggen heeft. Het ‘luisteren’ gaat me nu heel gemakkelijk af. Bijna dagelijks heb ik een tweegesprek met mijn lijf en weet zo wat (extra) aandacht nodig heeft. Na vele jaren aan ervaring, ben ik me bewust dat mijn lichaam me op veel manieren helpt. Ik heb ook het gevoel dat mijn lichaam er verantwoordelijk voor is dat ik ‘vele’ mogelijkheden gepresenteerd krijg, die het mogelijk maken mijn levenslessen te ontdekken. Het leven zal me net zolang de les presenteren, totdat ik er ook daadwerkelijk ‘wijzer‘ van ben geworden.

Periode vóór 2015
Vóór 2015 wist ik onbewust eigenlijk ook al dat het lichaam van de mens heel uniek is en merkte ik dat het lijf weet wat goed voor je is. In die periode besloot ik nog om de aanwijzingen die ik kreeg naast me neer te leggen en door te gaan met wat ik toen altijd deed: “Niet goed voor mezelf zorgen”. Dat was hetgeen wat me goed afging, ik was er zelfs gewend aan geraakt.

Inzicht
Het blijven negeren van de aanwijzingen van het lichaam, heeft me uiteindelijk ook (fysieke) pijn gedaan. In 2015 kreeg ik een ‘grote’ waarschuwing van het lijf en deze keer was de ‘pijn’ zo hevig dat ik wel moest veranderen. Er restte mij één keuze en dat was om heel goed voor mezelf te zorgen én de wijze raad van het lichaam altijd ter harte nemen. 

Bewust Licht Zijn
Ik ben dankbaar en blij met alle ervaringen in mijn leven, die hebben er namelijk (in)direct toe geleid dat Bewust Licht Zijn het levenslicht heeft gezien. Vol vertrouwen sta ik nu met Bewust Licht Zijn voor je klaar en zal je met open armen ontvangen. Altijd gesteund door de wijsheid van het lichaam en met de integriteit  van het Lichaamsbewustzijn.